joomla statistics

 

 

Draga mamica,

v teh dneh si slišala že marsikaj: od sočutja, celo pomilovanja – do tolažilnih in nerealno optimističnih besed. Nekateri se pogovora s teboj izogibajo, drugi se obnašajo, kot da nič ni, spet drugi so kar naenkrat tako zelo pametni …


Vsaj približno vemo, kako ti je: spomnimo se svojih prvih dni z diagnozo Downov sindrom. Ko smo imele tako zelo rade svojega otroka – in smo hkrati tako zelo sovražile tisti 47. kromosom. Spomnimo se, kako smo si hotele pomagati z internetom, pa je bilo samo še slabše. Spomnimo se, kako smo več moči porabile za to, da smo tolažile mamo in taščo, kot pa za to, da bi spet mogle normalno zadihati in se veseliti prihodnosti.


Marsikaj, kar se zdaj dogaja tebi, smo dale skozi tudi me: strah, negotovost, obup, jeza, nemoč. So stiske, ki se jih ne da opisati z besedami, stiske, ki jih ne razumeš, če jih nisi doživel; ki se jih ne da spraviti na spletno stran.


Rade bi ti povedale, da v vsem tem nisi sama. Precej nas je, ki smo to že doživeli. Morda ti lahko pomagamo. Če želiš, se lahko z nami pogovarjaš. Lahko pokličeš, pošlješ elektronsko pošto, najdeš nas na fb (Downčki). Če želiš, ena od nas z veseljem pride na obisk k tebi v porodnišnico – ko smo bile me tam, smo si želele, da bi se z nekom lahko pogovorile o … vsem tem.


Želimo ti, da bi v tvojem srcu čimprej spet sijalo sonce (ker bo!). Stisni otročka k sebi, rada ga imej – in pokliči ali piši, da ti predamo optimizem! :)

 

 

Mama Metka

Mama Petra

 031 303 343
 metka.zgril @ gmail.com
 041 204 771
 petra.jesenovec @ gmail.com
 @petra.jesenovec
Naš Martin (okt. 2014) je prav poseben otrok. Je zelo zvedav, nežen in navihan fantič. Vsak dan znova nas razveseljuje. Trije bratci: vsak drugačen, vsak poseben, vsak čisto svoj. Izidor (avgust 2015) nas je presenetil ob rojstvu in nas še vedno preseneča. Rad ušpiči kaj nagajivega in radovedno čaka reakcijo ter se na ves glas krohota, ko ga gnjavita bratca.
   

Mama Ana

Mama Janja

 040 227 674
  perdih.ana @ gmail.com
 @ana.perdih.7
 031 574 574
  janja.grabic @ gmail.com
 @janja.grabic
Katja je rojena aprila 2011. Je vesela in radovedna deklica, ki nas vedno znova očara s svojim nasmehom in ima zdravilen objem. Ula se je rodila julija 2015. Obožuje starejšega bratca in domačo mucko, ki ji sledi po vsem stanovanju. Ima navihan nasmeh, odločen karakter in najnežnejši objem.
   

 

 

Dragi očka,

tudi ti si se kar naenkrat znašel v novi, težki, popolnoma neznani situaciji. Ti si tisti, ki si šel dan po rojstvu med ljudi, v službo, k domačim – in jim povedal, da ima vajin otrok Downov sindrom. Veseliš se otroka, pa je vendar vse tako … drugače.

Tudi ti nisi sam: lahko pokličeš Andraža ali mu pišeš, z njim se boš lahko pogovoril še čisto drugače kot z ženo ...

Očka Andraž

 
 041 524 814
  andraz.kozelj @ gmail.com
 @andraz.kozelj
 
Lan je rojen avgusta 2012. Zelo ima rad dve leti starejšega brata, vendar mu kdaj tudi ponagaja in se mu postavi po robu. Sicer pa se na ves glas smeji, pleše in radovedno raziskuje svet okoli sebe. Obožuje sladoled in vlake.  
 

Facebook

Bodi na tekočem z novicami, VŠEČKAJ nas na Facebooku

Novice

Preberite ostale zbrane novice

Novice

Postani član

Kot naš član se lahko udeležite seminarjev, delavnic, predavanj, srečanj in drugih aktivnostih.

Postani član