joomla statistics

V okviru evropskega projekta VIRTUAL DS vas Društvo Downov sindrom Slovenija vabi na posvet ZAPOSLITVENE MOŽNOSTI OSEB Z DOWNOVIM SINDROMOM, ki bo v četrtek 19. septembra 2019 ob 17:00 v dvorani društva Sožitje, Samova 9, 1000 Ljubljana.

Udeležba je brezplačna, zaradi lažje organizacije in omejenega števila udeležencev vas prosimo, da svojo prisotnost sporočite na elektronski naslov Društva Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefon 040 522 057 (Marjeta Lipovnik).
 
Društvo Downov sindrom Slovenija (DDSS) sodeluje v evropskem projektu VIRTUAL DS. V sodelovanju s partnerji (FUNDACION ASINDOWN – Španija, IMAGINA RV – Španija, STATUS EMPLOYMENT – Velika Britanija, ALDO-CET – Romunija in APPT21 – Portugalska) smo v okviru projekta razvili program usposabljanja za določene poklice. V program smo vključili virtualno resničnost in ga prilagodili osebam z Downovim sindromom ter drugim osebam z motnjami v duševnem razvoju. Program si prizadeva izboljšati inkluzijo in zaposlitvene možnosti posameznikov z Downovim sindromom. Kot je poznano, se v Sloveniji odpira vse več možnosti, kljub temu pa se še vedno srečujemo z mnogimi omejitvami.
 
Posvet bo organiziran v obliki krajših predstavitev in pogovorom z gosti. Spregovorili bomo o zaposlitvenih možnostih in ovirah, s katerimi se srečujejo osebe z Downovim sindromom.
 
V prvem delu vam bomo predstavili projekt in izkušnje, ki smo jih dobili pri poizkusni izvedbi programa v sodelovanju z društvom Verjamem vate. V drugem delu pa bomo spregovorili o možnostih zaposlitvene rehabilitacije za osebe z Downovim sindromom v Sloveniji ter o ovirah s katerimi se srečujemo.
 
 
Ura Tema Izvajalec
17:00 - 17:10 Pozdrav in nagovor predsednice društva, dr. Jane Šelih. dr. Jana Šelih
17:10 – 17:30 Predstavitev projekta VIRTUAL DS, izkušnje poizkusne izvedbe programa, perspektive in omejitve programa. Marjeta Lipovnik, zaposlena na projektih, Društvo Downov sindrom Slovenija
17:30 – 17:45 Kaj smo se naučili? Vtisi o programu izobraževanja. Jaka Blejc in Grega Novak, Društvo Verjamem
vate
17:45 – 18:10 Kako v praksi poteka zaposlitvena rehabilitacija, praksa in izkušnje. Suzana Bohorč, vodja zaposlitvene in poklicne rehabilitacije, Želva
18:10 – 18:30 Zaključek, vprašanja in razprava.  
18:30 Pogostitev in druženje.  
 

Posvet je organiziran v okviru projekta VIRTUAL DS, ki ga sofinancira Evropska komisija. Udeležba je brezplačna, zaradi lažje organizacije in omejenega števila udeležencev vas prosimo, da svojo prisotnost sporočite na elektronski naslov Društva Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefon 040 522 057.

Facebook

Bodi na tekočem z novicami, VŠEČKAJ nas na Facebooku

Novice

Preberite ostale zbrane novice

Novice

Postani član

Kot naš član se lahko udeležite seminarjev, delavnic, predavanj, srečanj in drugih aktivnostih.

Postani član