joomla statistics

Foto: Daniel Novakovič / STA

 

Predsednik republike Borut Pahor je tudi letos priredil sprejem ob svetovnem dnevu Downovega sindroma. Udeležili so se ga člani nevladnih organizacij, ki se posvečajo skrbi za ljudi z DS – Društva Downov sindrom Slovenija, Društva za Downov sindrom Planet 47, Zveze Sožitje, Zveze Sonček - ter številni drugi povabljenci. Na sprejemu je skupina otrok z DS, ki sodeluje v društvu Planet 47, izvedla kratek umetniški program, nato pa se je predsednik g. Pahor zadržal v daljšem in prisrčnem pogovoru z navzočimi, zlasti z ljudmi z Downovim sindromom.

Istega dne je bila v Avditoriju v Portorožu predstava »Slovenska popevka«, ki jo je priredilo Mladinsko gledališče Ljubljana in v kateri sodelujejo varovanci CUDV Draga pri Igu. Med nastopajočimi sta bili tudi članici DDSS Eva Pirnat in Andreja Lazar.

V nedeljo, 25. 3. pa je center DS za zgodnjo obravnavo v Novem mestu, ki deluje kot lokalni center Društva DS Slovenija, pripravil koncert v športni dvorani Marof v Novem mestu. Koncert je obiskalo veliko število ljudi, vsa sredstva pa bodo namenjena izvajanju zgodnje obravnave za otroke z DS v Novem mestu in okolici.

Facebook

Bodi na tekočem z novicami, VŠEČKAJ nas na Facebooku

Novice

Preberite ostale zbrane novice

Novice

Postani član

Kot naš član se lahko udeležite seminarjev, delavnic, predavanj, srečanj in drugih aktivnostih.

Postani član