joomla statistics

Športno društvo Kondor Godešič (pri Škofje Loki) organizira 2.9.2017 celodnevno športno dogajanje na njihovem igrišču: klasični tek, tek z ovirami. Od vsake prijave bodo namenili en evro za naš Center za Downov sindrom Kranj.

 

 

Kondorjev let ne bo le navaden tek, ne bo le preprosto premagovanje preprek, temveč bo nekaj več! Postavljenih bo 28 naravnih preprek na približno 5 km proge po godeških lokah, po prelepem območju rokavov reke Sore. Vendar – to ni običajen tek čez ovire, ki jih je v Sloveniji kar nekaj. Kondorjev let je sestavljen iz naravnih ovir – tistih, ki jih je podarila mati narava našemu Produ, področju pod Godešičem. Koprive, jarki, voda, z mahom poraščena debla, listje na bregovih…. vse to in še več čaka tekmovalce in obiskovalce na Kondorjevem letu.

Da vse le ne bo tako enostavno, kot se sliši, bo za ovire poskrbel inštruktor preživetja v naravi Brane T. Červek, ki v Sloveniji že od leta 1991 vodi profesionalno šolo preživetja tako na civilnem kot tudi na vojaškem področju.

V dopoldanskem času se boste lahko udeležili teka v naravi, ki bo potekal v spomin na Petra Bertonclja, znanega rekreativnega športnika in športnega delavca, člana ŠD Kondor, ki je prehitro izgubil boj z boleznijo. Trasa bo potekala pod vasjo Godešič, kjer so t. i. Godeške loke, močvirnat svet, ki se razteza vse do reke Sore. Prvič bo na tem območju tek, ki bo udeležencem ponudil čudovito naravo. To bo tek po gozdnih stezicah Godeških lok in poteh ob reki Sori, prava rekreacija za dušo in telo. Trasa teka bo dolga 10,8 km.

Prijava na Kondorjev let 

 

Ves dan bo potekalo pestro dogajanje na igrišču (predstavitev podjetij, organizacij, obrtnikov, trgovcev, gostincev, lokalnih pridelovalcev …), razne športne in druge aktivnosti, otroško varstvo.

V poznih popoldanskih urah pa bodo sledili nastopi lokalnih glasbenih skupin (Ansambel Kerlci, THeWet, X-RAY AC/DC, The Meld) in zvečer … veliki koncert s skupino TABU. Vstopnice za koncert lahko kupite na vseh prodajnih mestih sistema Eventim.

Kupi vstopnico 

 

V organizacijskem odboru Kondorjevega leta so se odločili, da en evro od vsake startnine namenimo v dobrodelne namene. Izbrali so naš Center za downov sindrom Kranj.

Več informacij dobite na njihovi spletni strani. Spremljate jih lahko tudi na Facebooku in Twitterju.

Facebook

Bodi na tekočem z novicami, VŠEČKAJ nas na Facebooku

Novice

Preberite ostale zbrane novice

Novice

Postani član

Kot naš član se lahko udeležite seminarjev, delavnic, predavanj, srečanj in drugih aktivnostih.

Postani član