joomla statistics

Tretja, povsem prenovljena in razširjena izdaja tega dela, ki si je pridobila bralce v številnih državah. Leta 1999 smo tudi v slovenščini dobili prevod prejšnje izdaje tega dela.  Knjiga na zanimiv in pregleden način prikazuje značilnosti ljudi z Downovim sindromom, njihov razvoj, njihove posebnosti in se posebej ukvarja z vprašanji, kako razviti njihove sposobnosti.

 

Cliff Cunningham opisuje zgodnje odzive in občutke, ki jih imajo starši in skrbniki, kako se družina prilagodi in kako zmore prenesti diagnozo o Downovem sindromu. Raziskuje čustveni, motorični in socialni razvoj otrok z Downovim sindromom, od otroštva in tja do obdobja odraslosti. 

Avtor na sočuten in razumevajoč način odgovarja na vprašanja, ki si jih zastavijo vsi, ki pridejo v stik z otroci z Downovim sindromom glede vzrokov, značilnosti in diagnoze sindroma, kar jim omogoča, da za prihodnost otrok in njih samih sprejmejo najboljše odločitve.

Priročnik prinaša koristne informacije tudi učiteljem in vzgojiteljem, ki se pri svojem vsakdanjem delu srečujejo z otroki z motnjo v duševnem razvoju.

»Veselim se dneva, ko bodo lahko mami in očetu zagotovili, da ne bosta dobila dojenčka z motnjo v razvoju. Nisem pa prepričan, da bo ta dan koristil naši družbi kot celoti. Tisti člani naše družbe, ki imajo motnjo v razvoju, predstavljajo neprestan izziv družbi. Omogočajo nam, da se vprašamo ali podvomimo o naših vrednotah, preizkušajo naše sočutje in nas spomnijo, da le ni vse v sposobnosti.« Cliff Cunningham

 

NASLOV
Downov sindrom - vodnik za starše in skrbnike
AVTOR
CUNNINGHAM, Cliff
ŠT. STRANI 456
ISBN 978-961-03-0332-9
ZALOŽBA Založba Zavoda RS za šolstvo
LETO IZDAJE 2016
CENA Cena v prednaročilu (do 21. 3. 2016): 33,00 EUR
Cena po izidu: 37,50 EUR
     

 

Naroči knjigo

 

 

Facebook

Bodi na tekočem z novicami, VŠEČKAJ nas na Facebooku

Novice

Preberite ostale zbrane novice

Novice

Postani član

Kot naš član se lahko udeležite seminarjev, delavnic, predavanj, srečanj in drugih aktivnostih.

Postani član