joomla statistics

 
Dragi vsi,

novo leto je. Poslušali smo in še poslušamo dobre želje, pa tudi nasvete, kako si na novo organizirati življenje, kaj spremeniti, katere spremembe se lotiti. Januar je vedno poln načrtov in pogledov v prihodnost in (ne)izrečenih želja.
Pogled v prihodnost in želje, kaj bi radi dosegli, pa so v naših življenjih z rojstvom otrok z Downovim sindromom dobili nov pomen. Ob postavljeni diagnozi "Downov sindrom" dobimo pred oči najprej vse tisto, "kar se ve" o osebah z DS. Pogostejša obolevnost za vsemimogočimi boleznimi, zgodnejša umrljivost, odvisnost od drugih, motnja v duševnem razvoju ... Težke napovedi si kar sledijo. Ker ljudje okoli nas (pa tudi mi sami) vedo, da ima otrok DS, mislijo, da tudi vedo, kaj vse ga čaka.
In potem potrebujemo dolgo dolgo časa, da se naučimo, da ne vemo, kaj nas čaka. Da ne gledamo s strahom v prihodnost, ampak si (in otroku) postavljamo izzive in se veselimo, ko nam uspe.
Na našem januarskem srečanju se bomo pogovarjali o izzivih. In o uspehih. Za optimizem in dobro voljo ...

Srečanja smo morali zaradi logističnih težav prestaviti. Tako se dobimo v ponedeljek, 18. januarja,ob 17:30 v prostorih Zveze Sožitje na Samovi 9 v Ljubljani.
V kolikor nimate varstva, lahko otroke pripeljete s seboj.

Facebook

Bodi na tekočem z novicami, VŠEČKAJ nas na Facebooku

Novice

Preberite ostale zbrane novice

Novice

Postani član

Kot naš član se lahko udeležite seminarjev, delavnic, predavanj, srečanj in drugih aktivnostih.

Postani član