joomla statistics

 

Društvo Downov sindrom Slovenija uvaja nov program, program pravne pomoči po elektronski pošti.

Odvetniška pisarna Šelih in partnerji v Ljubljani je na našo prošnjo privolila v to, da bo pro bono (brezplačno) pripravljala odgovore na pravna vprašanja, ki jih bodo člani DDSS zastavili po elektronski pošti. Program bo začel delovati z dnem objave na spletni strani in bo poskusno deloval 3 mesece, nato pa bo društvo pripravilo oceno in se odločilo o nadaljevanju programa.

Tisti člani DDSS, ki imajo kakšen pravni problem, povezan z vprašanji osebe z DS, lahko pošljejo sporočilo na e-naslov društva : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. V njem opišejo, za kakšen pravni problem gre. Pri tem naj bodo čim bolj stvarni, jasni in kratki. Omejijo se naj na pravna vprašanja in na koncu - če je le mogoče – opredelijo vprašanje, na katerega želijo odgovor.

DDSS bo te dopise pregledalo, jih poslalo v obravnavo odvetniški pisarni, ta pa bo svoje mnenje posredovala v enostavnih primerih v enem tednu, v zapletenih pa v dveh tednih. Mnenje bo poslano društvu; od tod pa ga bomo posredovali pošiljatelju - članu DDSS.

Podatki, sporočeni v elektronskem sporočilu, so za društvo in odvetniško pisarna poklicna tajnost, skladno z zakonom o odvetništvu.

 

Dr. Alenka Šelih, predsednica DDSS

Facebook

Bodi na tekočem z novicami, VŠEČKAJ nas na Facebooku

Novice

Preberite ostale zbrane novice

Novice

Postani član

Kot naš član se lahko udeležite seminarjev, delavnic, predavanj, srečanj in drugih aktivnostih.

Postani član