joomla statistics

Zgodnja obravnava je program celostne pomoči družinam in spodbude otrokovemu razvoju v zgodnjem otroštvu. Z njo se otrokom omogoči, da razvijajo svoje potenciale, lažje premagujejo razvojne zaostanke in tako zmanjšajo razlike, ki jih ločijo od njihovih vrstnikov.

Z veseljem vas obveščamo, da je bila naša projektna prijava na razpis Norveškega finančnega mehanizma uspešna in da bomo januarja pričeli z izvajanjem projekta »Mreženje za zgodnjo obravnavo otrok z Downovim sindromom«. V projektu sodelujeta še Društvo za kulturo inkluzije skupaj s Centrom Janeza Levca iz Ljubljane ter Zveza Sožitje Ljubljana.

Kljub vse več dokazom o izjemnem pomenu zgodnje obravnave za raven kakovosti življenja družin, telesni in duševni razvoj otrok z Downovim sindromom, se ta sistemsko ne izvaja in je nedostopna večini otrok, ki bi jo potrebovali. Zgodnja obravnava je program celostne pomoči družinam in spodbude otrokovemu razvoju v zgodnjem otroštvu. Z njo se otrokom omogoči, da razvijajo svoje potenciale, lažje premagujejo razvojne zaostanke in tako zmanjšajo razlike, ki jih ločijo od njihovih vrstnikov. To jim da neprecenljivo popotnico za nadaljnje življenje, omogoči uspešnejše nadaljnje izobraževanje in znatno olajša njihovo vključevanje v družbo, ko odrastejo. Zgodnja obravnava daje tudi podporo staršem, blaži pri njih občutek nemoči in frustracije in jim daje upanje, da bodo tudi njihovi otroci nekoč zaživeli polno, samostojno življenje.

Društvo Downov sindrom Slovenija zgodnjo obravnavo izvaja že 14 let, najprej samo v Kranju, od leta 2011 pa še v Novem mestu in na Ptuju. V okviru tega projekta bomo z izvajanjem zgodnje obravnave predvidoma marca 2015 pričeli še v Ljubljani, Mariboru in Murski Soboti. Cilj projekta je najprej okrepiti strokovne potenciale za izvajanje zgodnje obravnave in potem s prenosom znanj v prakso neposredno omogočiti dostop do zgodnje obravnave otrokom z Downovim sindromom in njihovim družinam.

Starše otrok z DS starosti od rojstva do sedem let, ki bi bili zainteresirani obiskovati program zgodnje obravnave v Ljubljani, Mariboru ali v Murski Soboti vabimo, da se s svojimi kontaktnimi podatki (ime, priimek, domač naslov, e-naslov, št. telefona in starost otroka) javijo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., najkasneje do 11. januarja 2015.

Individualne obravnave se bodo izvajale predvidoma dvakrat mesečno. Trajale bodo 45 minut in bodo za uporabnike brezplačne, vsaj dokler jih bomo izvajali v okviru tega projekta. Prijavljenim družinam bomo v kratkem posredovali več informacij.

Facebook

Bodi na tekočem z novicami, VŠEČKAJ nas na Facebooku

Novice

Preberite ostale zbrane novice

Novice

Postani član

Kot naš član se lahko udeležite seminarjev, delavnic, predavanj, srečanj in drugih aktivnostih.

Postani član