joomla statistics

Vljudno vabljeni na

 

mednarodno konferenco OTROCI IN DRUGAČNI OTROCI

pod častnim pokroviteljstvom in prisotnostjo predsednika Republike Slovenije g. Boruta Pahorja,

 

v organizaciji Kobilarne Lipica in Zavoda Moj Aron,

ki se bo začela

v petek, 11. aprila, in zaključila v nedeljo, 13. aprila, 2014

 

 

Konferenca je namenjena vsem, katerih je življenje prepleteno z otroki in drugačnimi otroki, predvsem pa staršem, rejnikom, vzgojiteljem v vrtcih, učiteljem in drugim strokovnjakom, ki s svojim delom prispevajo k lažjemu delu staršev, vzgojiteljev in učiteljev.

Uvodni dogodek mednarodne konference bo okrogla miza Otroci in drugačni otroci, ki bo v petek, 11. aprila, popoldne v dvorani Allegra hotela Maestoso v Lipici. Starši in strokovni delavci bodo predstavili svoje vsakodnevne izkušnje ob soočanju z drugačnimi otroki, to je z otroki s cerebralno paralizo, avtizmom, Downovim sindromom, anoreksijo in bulimijo, kot tudi s socialno drugačnimi otroki. Z izmenjavo izkušenj bodo prispevali k razpravi o kakovosti življenja otrok v slovenskem prostoru, izkušnji imeti drugačnega otroka ter izobraževanju in zaposlovanju drugačnih.

Sobotni dopoldanski program bo namenjen predstavitvi posameznih skupin drugačnosti. Popoldanski program bo namenjen delavnicam - delavnica Kdo je konj bo vključevala izkušnjo vodenega stika drugačnih otrok s konjem.

V nedeljo, 13. aprila, se bo konferenca nadaljevala na temo vzgoje otroka ter vprašanja, kako se približati otroškemu svetu in najbolje pomagati otroku.

Prisotnost na otvoritvenem delu konference so potrdili, polega predsednika RS gospoda Boruta Pahorja tudi državna sekretarka Ministrstva za zdravje gospa Nina Pirnat in državna sekretarka Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti gospa Martina Vuk. 

O konferenci (262 KB)

Program (182 KB)

Prijavnica (187 KB)

Facebook

Bodi na tekočem z novicami, VŠEČKAJ nas na Facebooku

Novice

Preberite ostale zbrane novice

Novice

Postani član

Kot naš član se lahko udeležite seminarjev, delavnic, predavanj, srečanj in drugih aktivnostih.

Postani član