joomla statistics

Že šesto leto zapored smo v okviru lokalnega društva Sožitje organizirali srečanje oseb z Downovim sindromom. Letos smo se v petek 21. marca 2014 v dogovoru vseh treh ustanov radovljiške občine, OŠ Antona Janše, CUDV Matevža Langusa in VDC, odločili za predstavitev dela odraslih oseb v VDC – ju. Ideja za obliko srečanja je nastala po razmišljanju, da trenutni učenci v šolskem programu odraščajo in tudi oni bodo kmalu iskali zaposlitev v varstveno delavnih centrih.

Žal je zaradi bolezni izostalo kar nekaj naših otrok, mladostnikov in odraslih z DS. Pridružili pa sta se nam tudi predsednica društva Sožitje Radovljica, Helena Tibola in ravnateljica OŠ Antona Janše, Jelena Horvat.

Tako so nam zaposleni v VDC razkazali prostore delavnic, ki so kar v dveh etažah, sprostitvene prostore in fitnes naprave, predstavili so nam vsebine svojega dela, nam pokazali posnetke sodelovanja z zunanjimi obrtniki in lastni umetniški program, ki ga uspešno prodajajo v lastni Trgovinci.

Seveda brez slastne pogostitve s sladoledom in kavico ni šlo, prijetno je bilo klepetati tudi z uporabniki VDC.

Srečanje smo zapustili z lepimi in prijetnimi vtisi ter z novimi idejami, kakšna oblika srečanja nas čaka naslednje leto.

Ob svetovnem dnevu downovega sindroma smo pripravili tudi zgibanko in jo razdelili na lokalnem področju.

Več slik si lahko pogledate TUKAJ.

Facebook

Bodi na tekočem z novicami, VŠEČKAJ nas na Facebooku

Novice

Preberite ostale zbrane novice

Novice

Postani član

Kot naš član se lahko udeležite seminarjev, delavnic, predavanj, srečanj in drugih aktivnostih.

Postani član