joomla statistics

21.marca 2014 smo že devetič praznovali Svetovni dan Downovega sindroma (SDDS) in veseli smo, da je vsako leto glas ljudi z Downovim sindromom in tistih, ki živimo in delamo z njimi, močnejši in bolj prepoznaven. Toliko stvari je potrebno izboljšati!

Društvo Downov sindrom Slovenija in Down Sindrom International z različnimi dogodki in dejavnostmi širita poznavanje Downovega sindroma in zavest o tem, kaj pomeni imeti Downov sindrom in kako pomembno vlogo imajo ljudje z Downovim sindromom v naših življenjih in skupnostih.

Svetovni dan Downovega sindroma

V letu 2014 smo v središče pozornosti postavili zdravje. Vse osebe z Downovim sindromom imajo pravico do zdravstvene oskrbe v enaki meri kot vsi drugi ljudje, brez diskriminacije in s pravilno oceno specifičnih zdravstvenih potreb posameznika.

Opozarjamo :

  • Downov sindrom ne pomeni, da je oseba bolna.
  • Downov sindrom je genetsko stanje in ne bolezen.
  • Osebe z Downovim sindromom imajo lahko v življenju zdravstvene probleme tako kot vsi drugi ljudje. Dostop do zdravstvene oskrbe mora biti zanje enak kot za vse druge.
  • Obstajajo specifični znani zdravstveni problemi, ki se pogosteje pojavljajo pri osebah z Downovim sindromom. Zanje so na voljo ustrezne, na dokazih temelječe informacije.
  • Zdravstveni delavci bi se morali zavedati teh specifičnih problemov, ko zdravijo osebe z Downovim sindromom.
  • Zdravstveni delavci ne bi smeli diskriminirati oseb z Downovim sindromom tako, da zavračajo njihovo zdravljenje, pripisujejo vse zdravstvene probleme Downovemu sindromu na splošno ali obravnavajo le specifične znane bolezni, ki lahko prizadenejo osebe z DS.

Vabimo vas, da se pridružite naši pobudi!

Plakat si lahko prenesete TUKAJ

Facebook

Bodi na tekočem z novicami, VŠEČKAJ nas na Facebooku

Novice

Preberite ostale zbrane novice

Novice

Postani član

Kot naš član se lahko udeležite seminarjev, delavnic, predavanj, srečanj in drugih aktivnostih.

Postani član