joomla statistics

Društvo Downov Sindrom Slovenija bo v šolskem letu 2014/15 pričelo izvajati nov program »Ohranjanje znanj za odrasle osebe z DS«. Program bo namenjen odraslim, ki so že zaključili programe vzgoje in izobraževanja (starost od 18. leta dalje) in so praviloma vključeni v Varstveno delovne centre.

Znano je, da odrasle osebe potrebujejo program, s pomočjo katerega ohranjajo že osvojena znanja. To pa lahko dosežejo z utrjevanjem znanj, s katerim ohranjajo uspešno funkcioniranje v različnih okoljih.

Program se bo izvajal v Ljubljani v popoldanskem času. Točno lokacijo in podrobnosti vam bomo še sporočili. Izvajanje programa se bo izvajalo v majhnih skupinah (od 3 do 5). Izvedba samega programa je odvisna od števila prejetih prijav.

Program bo namenjen odraslim osebam z Downovim sindromom. Iz tega izhaja spoštovanje vseh načel in vrednot, ki veljajo v izobraževanju odraslih. Zato bodo vsebine zajemale teme, ki jih odrasli potrebujejo v vsakodnevnem življenju : branje dnevnih časopisov, revij, pisanje voščilnic, zahval, pozdravov, dnevnikov, delo z denarjem in podobne teme. Namen ohranjanja znanj bo tudi prijetno druženje udeležencev/nk in možnost izražanja njihovih močnih področij.

Zaradi nadaljnje organizacije vas prosimo, da nam do 15. septembra 2014 sporočite, ali se bo vaš sin, vaša hči udeležil/a tega izobraževanja.

Svojo odločitev sporočite na elektronski naslov društva: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Novice

Bodi na tekočem

 

Informacije

za bodoče mamice

 
kontakt
 
Twitter
 
knjige